Høgskolen i Harstad

www.hih.no   post@hih.no   Telefon +47 77 05 81 00

Fargerike Safia hovedtaler ved åpning av studieåret

Safia Abdi Haase blir årets hovedtaler under den offisielle åpningen av nytt studieår ved Høgskolen i Harstad onsdag 15. august.

Safia - hovedtaler ved åpningen av nytt studieår.

Etter registrering og studieinformasjon, blir det offisiell åpning av nytt studieår kl 12 i høgskolefoajeen med velkomstord, hilsener, kulturinnslag og tale for dagen ved Safia Abdi Haase.

Hun er fortsatt godt kjent som bare Safia for folk i Harstad etter sine mange år i byen, selv om hun de siste årene har bodd i Halden.

Safia er av somalisk opprinnelse, og har vært gjennom en utrolig livsreise. På flukt fra sitt krigsherjede hjemland, bodde hun noen år i flyktningleir i Kenya. I 1992 kom hun som kvoteflyktning til Norge – som  analfabet og alenemor med tre døtre.

Men som den viljesterke og energiske kvinnen hun er, satte hun seg på skolebenken sammen med sine døtre og lærte seg norsk relativt raskt. Først tok hun grunnskole - deretter videregående skole.

Hun ga seg ikke med det. Safia ville videre, og utdannet seg til sykepleier ved Høgskolen i Harstad. Etter det har hun bygget på grunnutdanningen sin med en Master i International Social Welfare and Health Policy.

Ved siden av utdanningsløpet, har Safia engasjert seg sterkt i kampen mot omskjæring og kjønnslemlestelse av kvinner, som fortsatt er utbredt i den somaliske kulturen. Pga av sin kunnskap og sitt engasjement har hun bl.a. vært trukket aktivt med i utformingen av Regjeringens ”Handlingsplan mot kjønnslemlestelse”. 

Safia er ellers kjent som en kulturell brobygger. Hun er med i et nasjonalt utvalg (KIM) som arbeider med strategier for å bekjempe rasisme og fremme aksept og forståelse mellom kulturer. I Harstad er hun kjent som «Mor» til den lokale Multicultura-festivalen som arrangeres hvert år i oktober. Ikke uventet er Safia mottaker av flere priser for sitt engasjement.

Åpningsmarkeringen starter kl 12:00 onsdag 15. august, og er åpen for alle interesserte.

Publisert: 12.07.2012 07:10 av Kjetil Nilsen

« Tilbake
 1. Studietilbud
 2. Student
 3. FoU & Oppdrag
 4. Om høgskolen
 1. Bibliotek
 2. IKT
 3. Fronter
 4. Studentweb
 5. E-post
 6. Ansatt
 1. Nyheter
 2. Aktivitetskalender
 3. Ledige stillinger
 1. Nettstedsøk
 2. Nettstedskart
 3. Ansatteoversikt
 1. facebook facebook
 2. twitter twitter
 3. rss nyhetsmating
 1. Mitt Ståsted
 1. Høgskolen i Harstad
 2. Telefon 77 05 81 00
 3. postmottak@hih.no
 4. Kontaktinformasjon