Høgskolen i Harstad

www.hih.no   post@hih.no   Telefon +47 77 05 81 00

Studentverv – en smart investering

- «Dobler lønnen med studentverv.» Dette var den klare meldingen til studenter over hele landet, i et godt synlig hovedoppslag på forsiden av Dagens Næringsliv tidligere i år.

Å engasjere seg i studentpolitikk, kan betale seg. 

I en større reportasje om betydningen av studentverv, kunne DN opplyse at tidligere studentledere ved for eksempel Norges Handelshøyskole tjener i snitt dobbelt så mye som andre siviløkonomer.

Leder for Karrieresenteret i Bergen, Rønnaug Tveit, bekreftet overfor avisen i denne forbindelse på generelt grunnlag at enhver student vil heve sin cv betraktelig gjennom å ta lederverv i studietiden.

- Å ha et slikt toppverv signaliserer at du er vant til å ha mange baller i lufta, at du er pliktoppfyllende og vant til å ta ansvar. Det er klart at det er en unik ledelseserfaring å vise til, og som kan inspirere til fremtidig karriere, fastslår hun.

- Bakgrunnen for hvorfor så mange av lederne har gjort karriere også etter studiene, tror også hun skyldes at det er en helt spesiell personlighetstype som søker seg til slike verv.

- Mitt inntrykk er at dette er ledertyper som tidlig søker ansvar og utfordringer. Jeg vedder på at dersom en sjekker alle nåværende toppledere i næringslivet vil de fleste ha hatt tunge verv i studietiden, uttaler Tveit til DN.

Tunge studentverv fungerer som en slags lederskole, tilføyer hun.

Publisert: 10.07.2012 07:50 av Kjetil Nilsen

« Tilbake
 1. Studietilbud
 2. Student
 3. FoU & Oppdrag
 4. Om høgskolen
 1. Bibliotek
 2. IKT
 3. Fronter
 4. Studentweb
 5. E-post
 6. Ansatt
 1. Nyheter
 2. Aktivitetskalender
 3. Ledige stillinger
 1. Nettstedsøk
 2. Nettstedskart
 3. Ansatteoversikt
 1. facebook facebook
 2. twitter twitter
 3. rss nyhetsmating
 1. Mitt Ståsted
 1. Høgskolen i Harstad
 2. Telefon 77 05 81 00
 3. postmottak@hih.no
 4. Kontaktinformasjon