Høgskolen i Harstad

www.hih.no   post@hih.no   Telefon +47 77 05 81 00

Ville vies ved Vågsfjordens perle

Veronika hadde et studentopphold bak seg ved Høgskolen i Harstad i 2009. Det må ha gjort inntrykk, for da hun og kjæresten skulle gifte seg, kjørte de hele veien fra Praha til Harstad for å bli viet her.

Notarius publicus ser til at formalitetene er i orden.

Omtrent 3000 kilometer og to døgn på veien hadde de bak seg da de etter den lange kjøreturen denne helgen kunne parkere bilen i Harstad - akkurat i tide for å rekke sin egen vielse.

I går stod Veronika Holeckova brud på Trondenes og fikk sin Daniel Mimra. Det var imidlertid ikke halvøyas kjente middelalderkirke som var åsted for vielsen – men Sol- og vindhuset som er oppført i fjæresteinene ved Stien langs sjøen.

Det særegne 6 x 3 meter store huset er tegnet av arkitekt Jan Myrstad, og står på søyler som en utsiktsplattform over bølgene.  

I lett duskregn ble bruden ført fram til vielseshuset av en av vennene her i Harstad. Der ventet brudgom Daniel; en håndfull venner og notarius publicus Ulla Normann – utsendt fra Trondenes Tingrett.  


.....og så var Veronika og Daniel for ektefolk å regne.

I vielseslokalet – som normalt er en rasteplass for folk som spaserer på Stien langs sjøen – hadde vennegjengen i Harstad ordnet med utsmykking.

Her var hjerteformede ballonger, pyntede bord med blomster, stearinlys, kaker, frukt og champagne. Etter at venninnen Marija Vlasova hadde spilt Ave Maria på fiolin, ble Veronika og Daniel høytidelig viet av notarius publicus.     

- Da vi bestemte oss for å gifte oss, hadde vi lyst til å gjøre det på vår spesielle måte. Slik falt valget på Harstad, hvor jeg studerte Tourism and e-commerce i 2009, og trivdes godt, sier Veronika. Hun forteller at Daniel på den tiden studerte i Uppsala, men kom til Harstad på besøk.  

Etter vielsesseremonien på Trondenes og litt feiring med forlovere og kjente, setter paret seg i bilen og fortsetter videre på bryllupsreise til Lofoten.  Hjemme igjen i Praha om et par ukers tid, venter mer feiring med familie og venner.


Sol- og vindhuset.

Både Veronika og Daniel er for øvrig ferdige med sine studier og er begge i full jobb. Veronika er ansatt i et reisebyrå som har spesialisert seg på det danske markedet, mens Daniel jobber i markeds- og økonomiseksjonen i Danone – en bedrift kjent for sin yoghurt og andre melkeprodukter.   

Publisert: 26.06.2012 13:25 av Kjetil Nilsen

« Tilbake
Legg til kommentar
Legg til kommentar


Legg til Avbryt
1 Kommentar

God Høgskolereklame

Kommentar av Jan M. Dato 27.06.2012 kl. 10:09

Det er bra.
Nytt innlegg Svar på innlegg Varsle
Legg til kommentar


Legg til Avbryt
På hvilket grunnlag vil du klage inn denne kommentaren?
Send klage Avbryt
 1. Studietilbud
 2. Student
 3. FoU & Oppdrag
 4. Om høgskolen
 1. Bibliotek
 2. IKT
 3. Fronter
 4. Studentweb
 5. E-post
 6. Ansatt
 1. Nyheter
 2. Aktivitetskalender
 3. Ledige stillinger
 1. Nettstedsøk
 2. Nettstedskart
 3. Ansatteoversikt
 1. facebook facebook
 2. twitter twitter
 3. rss nyhetsmating
 1. Mitt Ståsted
 1. Høgskolen i Harstad
 2. Telefon 77 05 81 00
 3. postmottak@hih.no
 4. Kontaktinformasjon