Høgskolen i Harstad

www.hih.no   post@hih.no   Telefon +47 77 05 81 00

Barn og ungdoms digitale hverdag

Barnevernspedagogutdanningen ved Høgskolen i Harstad med aktuell konferanse om dagens digitale oppvekst, preget av internett og dataspill.

Førstelektor Tor J Schjelde ved barnevernspedagogutdanningen.

Over 90 prosent av norske husholdninger har Internett hjemme, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå.

Dagens barn og unge vokser opp i en digital hverdag, der ulike digitale verktøy brukes til det meste: Informasjon; spill og underholdning; og sosial kontakt.

- Hvordan skal vi håndtere og møte de utfordringene dette innebærer? Skal vi dra ut kontakten? Skal vi forby internett hjemme? Skal vi sette av tid til dataspill og internettbruk? spør førstelektor Tor J Schjelde ved HiHs barnevernspedagogutdanning.

- For foreldre og profesjonelle voksne er den digitale hverdagen til barn en ny utfordring som vi bør ha oppdatert kunnskap om. Det er dette vi ønsker å ta opp på en konferanse her ved Høgskolen i Harstad den 20. september: Barn og ungdoms digitale hverdag, med oppmerksomhet på dataspilll.

- Konferansen har kommet i stand i et samarbeid med Kompetansesenter Rus – region Øst (KoRus Øst) og skoleteamet i Harstad kommune. KoRus Øst har spisskompetanse på spilleavhengighet, med et nasjonalt ansvar for å koordinere, utvikle og formidle kompetanse på dette området. Vi har fått gestaltterapeut Helene Fellman og psykolog Rune Mentzoni hit som hovedinnledere på konferansen, opplyser Schjelde.

Konferansedagen blir todelt, med program på dagtid for voksne som jobber med barn og unge, f.eks. i skoleverket, i barnehager, idrettslag o.s.v  På kveldstid blir programmet tilrettelagt for foreldre og ungdom.

Schjelde opplyser at dette er den første i rekken av planlagte årlige sosialpedagogiske konferanser med aktuelle temaer, i regi av barnevernspedagogutdanningen ved Høgskolen i Harstad.

Publisert: 11.04.2012 15:05 av Kjetil Nilsen

« Tilbake
Legg til kommentar
Legg til kommentar


Legg til Avbryt
 1. Studietilbud
 2. Student
 3. FoU & Oppdrag
 4. Om høgskolen
 1. Bibliotek
 2. IKT
 3. Fronter
 4. Studentweb
 5. E-post
 6. Ansatt
 1. Nyheter
 2. Aktivitetskalender
 3. Ledige stillinger
 1. Nettstedsøk
 2. Nettstedskart
 3. Ansatteoversikt
 1. facebook facebook
 2. twitter twitter
 3. rss nyhetsmating
 1. Mitt Ståsted
 1. Høgskolen i Harstad
 2. Telefon 77 05 81 00
 3. postmottak@hih.no
 4. Kontaktinformasjon