Høgskolen i Harstad

www.hih.no   post@hih.no   Telefon +47 77 05 81 00

Skreddersydd kurs i praktisk ledelse

33 ledere fra Midt-Troms på skolebenken for å bli bedre ledere med skreddersydd kurs, utviklet ved Høgskolen i Harstad.

Førsteamanuensis Odd Birger Hansen.

Det er Studiesenteret Finnsnes som nå for første gang tilbyr et skreddersydd emne i næringsrettet høyere utdanning for ledere og folk med lederambisjoner i Midt-Troms.

Kurset i Praktisk Ledelse er utviklet i samarbeid med Høgskolen i Harstad. Som del av planleggingen av kurset ble det gjennomført en kartlegging av kompetansebehov i regionens bedrifter. 

Første samling - av i alt tre - ble nylig avviklet, med førsteamanuensis Odd Birger Hansen som fagansvarlig. Til sammen var det 33 deltakere - 20 av dem fra næringslivet;13 fra kommunal sektor.

Kurset er lagt opp med en kombinasjon av teori og praktisk trening, for å styrke forståelsen av lederrollen og utøvelsen av lederskap.

Hovedtemaene for de tre samlingene er: Lederrollen, Personalledelse /Organisasjonskultur og Ledelsesverktøy. Kurset gir i alt 10 studiepoeng. På de gjenstående samlingene skal amanuensis Olav Daae og førsteamanuensene Trude Høgvold Olsen og Harald Torsteinsen forelese.

Praktisk ledelse inngår i et prosjekt som kalles «Næringsretta høyere utdanning i Midt-Troms». Det er iverksatt med støtte fra kommunale næringsfond og RDA-midler (statlige næringsrettede midler til regional utvikling).

Prosjektleder Margoth Hovda-Lien opplyser til avisa Nordlys at de er i gang med utvikling av neste kurs som sannsynligvis vil omhandle Logistikk – der Høgskolen i Harstad besitter høy kompetanse .

Publisert: 19.03.2012 12:45 av Kjetil Nilsen

« Tilbake
Legg til kommentar
Legg til kommentar


Legg til Avbryt
 1. Studietilbud
 2. Student
 3. FoU & Oppdrag
 4. Om høgskolen
 1. Bibliotek
 2. IKT
 3. Fronter
 4. Studentweb
 5. E-post
 6. Ansatt
 1. Nyheter
 2. Aktivitetskalender
 3. Ledige stillinger
 1. Nettstedsøk
 2. Nettstedskart
 3. Ansatteoversikt
 1. facebook facebook
 2. twitter twitter
 3. rss nyhetsmating
 1. Mitt Ståsted
 1. Høgskolen i Harstad
 2. Telefon 77 05 81 00
 3. postmottak@hih.no
 4. Kontaktinformasjon